Jump to content


Welcome to the forum:

Welcome to the iThemes, PluginBuddy and WebDesign.com forum. We've created several tutorial video's to help you get you started with using the forum, please check them out!

Also take note of the forum guidelines.


Support hours:

Our moderators actively respond to forum support requests during normal business hours which are Monday-Friday, 8am - 5pm Central Standard Time, typically within one business day. Although some moderators choose to work during the weekends, we can not guarantee immediate attention to your requests. Thanks for understanding.

What is included with support:

Premium support includes theme/plugin issues such as: bugs encountered under normal operation, how to use basic features, basic WordPress help, and basic help with customization (meaning we point you to resources and will help in more depth as time allows). More information.

Support during Holidays:

During the Holidays (Dec. 22 - Jan. 2) our support staff will spend well-deserved time with their families and loved ones.

We can not guarantee the same level of support that you are used to.

Moderators will check in on the support forum, but response times may be longer than expected.


Your iThemes support team wishes you happy holidays!

Where Is The Documentation For Child Themes?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
15 replies to this topic

#1 jcburke261

jcburke261

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 29 February 2012 - 09:17 AM

Hello,

I may be new here, but I don't find it all apparent as to where the documentation is hidden.

I want to get the pictures on the homepage of my expansion child theme working.

Thanks,
Jennifer

#2 sridhar

sridhar

    Advanced Member

  • Members
  • Others: BackupBuddy
  • 22,262 posts

Posted 29 February 2012 - 09:33 AM

Please post this in the Builder support forum: http://ithemes.com/forum/forum/64-builder/

#3 jcburke261

jcburke261

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 29 February 2012 - 01:18 PM

I clicked your link.

I get this message.

[#103149]
You do not have access to this members only forum, most likely because you do not have a valid subscription for the product associated with this forum.

If you believe this is an error, and do have a valid subscription (check your membership page), please contact our sales department, and we will sort this out.

#4 jcburke261

jcburke261

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 29 February 2012 - 01:18 PM

support should be seamless. Why would I have to log in again?

#5 sridhar

sridhar

    Advanced Member

  • Members
  • Others: BackupBuddy
  • 22,262 posts

Posted 29 February 2012 - 01:21 PM

When you log into the Member Panel using jcburke261 as username, do you see "Builder Theme - Core" in the list of available downloads?

#6 jcburke261

jcburke261

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 29 February 2012 - 03:38 PM

Yes.

I have uploaded all of the relevant .zip files to the theme directory and all of the plugins to the plugin directory.

I am trying to figure out how to get a picture in the main area on the home page. I get the other widgets.

Thanks,
Jennifer

#7 jcburke261

jcburke261

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 29 February 2012 - 03:38 PM

http://9068creative.com/demo/

#8 jcburke261

jcburke261

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 29 February 2012 - 03:45 PM

I also want to know the size (in pixels) of the pictures. I can use the template ones as models, however, thought that should be documented somewhere.

Which is why I was looking for the documentation.

J

#9 sridhar

sridhar

    Advanced Member

  • Members
  • Others: BackupBuddy
  • 22,262 posts

Posted 01 March 2012 - 05:06 AM

Here is our wiki page for Expansion: http://ithemes.com/codex/page/BuilderChild-Expansion

If you want to place a static image, the dimensions of the white area in your site's homepage which currently says "Page Not Found" is 600 x 245.

At Expansion Blue's demo site, http://demos.ithemes.com/expansion-blue/ this is the code being used:

<img src="http://demos.ithemes.com/expansion-blue/files/2011/12/business-partners530x300.jpg" style="border: 1px solid #949494; float: left; margin: 0 1.5em 0 0;">


As we can see from the above, the dimensions of the image are 530 x 300.

Does this answer your question?

#10 jcburke261

jcburke261

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 01 March 2012 - 04:21 PM

No. I am sorry it doesn't.

How do I put a picture in the main part of the homepage. You gave me the dimensions. But you didn=t tell me how to put it there.

Also, how do I get the styles from the example site into my site. Specifically, there seems to be a nice grey border on each of these pictures. When I put pictures into my site, I have to add the border manually.


Finally, I would like to hire a developer to help me make some changes to the styles to go with my client's branding. I checked with madebywheat.com. I don't think I have a budget for their services. Do you have any recommendations?
J

#11 sridhar

sridhar

    Advanced Member

  • Members
  • Others: BackupBuddy
  • 22,262 posts

Posted 02 March 2012 - 12:02 AM

Quote

How do I put a picture in the main part of the homepage.


I see that currently there is a content module instead of which you might want to use a HTML module with 1 right sidebar or a 2-column widget bar module.

Do this:
  • Create a new layout (either by duplicating existing one or creating fro scratch) for your site's homepage and use a 2-column widget bar module where you would like to show the image at the left and some text at the right.
  • Create a Page titled say Home. Leave it blank. Set it to appear on front page at Settings -> Reading. Set the layout you have created in step 1 for this Page. Details: http://ithemes.com/codex/page/Builder_Frequently_Asked_Questions#Use_a_static_page_as_front_page
  • Visit your site's homepage and from Builder menu in the top WordPress bar, go to "Manage Widgets for this Layout". Drag a text widget into the left sidebar and write the HTML code to display an image.

Quote

Also, how do I get the styles from the example site into my site. Specifically, there seems to be a nice grey border on each of these pictures. When I put pictures into my site, I have to add the border manually.

The borders for images in the demo site are part of the images itself.

To set a border to all images in all widgets using CSS, add the following at the end of child theme's style.css:

.widget img {
	border: 1px solid #333 !important;
}

We need to also add this CSS to make the right border for right most image appear:

#it_widget_content-3 {
	margin-left: 1.48em;
}

Quote

Finally, I would like to hire a developer to help me make some changes to the styles to go with my client's branding. I checked with madebywheat.com. I don't think I have a budget for their services. Do you have any recommendations?


Please post in our Marketplace.

#12 jcburke261

jcburke261

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 02 March 2012 - 03:52 AM

In the dashboard, click My theme>>Layouts and views. Edit the Home template. Select Featured Image Grid & Showcase from the Extension menu.

I can't access the Marketplace. The administrator is no longer accepting registrations.

#13 sridhar

sridhar

    Advanced Member

  • Members
  • Others: BackupBuddy
  • 22,262 posts

Posted 02 March 2012 - 07:31 AM

You should now be able to access Builder forum and other eligible sections like Marketplace. Can you check and confirm?

#14 jcburke261

jcburke261

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 28 March 2012 - 02:31 PM

View PostSridhar Katakam, on 02 March 2012 - 07:31 AM, said:

You should now be able to access Builder forum and other eligible sections like Marketplace. Can you check and confirm?

Hi. I checked. It didn-t work.

Thanks,

#15 sridhar

sridhar

    Advanced Member

  • Members
  • Others: BackupBuddy
  • 22,262 posts

Posted 28 March 2012 - 09:15 PM

Can you show us a screenshot of what you see at http://ithemes.com/forum/forum/64-builder/ ?

#16 Ronald

Ronald

    Forum Admin

  • Administrators
  • Others: All Plugins, All Themes, Moderators, Webdesign
  • 31,410 posts

Posted 29 March 2012 - 04:25 AM

this should be resolved now, user didn't have access to the Marketplace forum but that has been repaired.

Join the iThemes Builder Community on Google+.



To ensure that we can process your support request efficiently, ALWAYS include a link to your site, and/or the page your request is related to. Please also read the forum guidelines.



When asking your question/posting your request on the forum, please be as concise and specific as possible. The shorter your request, the more to the point, the more specific, the easier it will be for us to try and help out.