Jump to content


in progress

Download Links Not Working

urgent downloads

8 replies to this topic

#1 Guest_Callie_*

Guest_Callie_*
  • Guests

Posted 22 November 2013 - 12:45 PM

Hi,

I've got my site up and running but when I put a test order through, all went fine until clicking on the download link, which brings up the error:

'Download Error: couldn't connect to host'

The uploaded file itself is fine as if I link directly to this it downloads no problem, however I can see your system changes the file to your own link along the lines of ?it-exchange-download=13851443199608528f9fffea967.

I've tried 5 different products now and it is the same error for all of them. The site hosting is fine and the products are uploaded directly to the site.

Could you please tell me what this might be caused by and how to fix it? The site was meant to go live today so it's a bit stressful when it was all so close to being done!

Thank you

Callie

#2 Elise Alley

Elise Alley

    iThemes Support

  • Administrators
  • Others: All Plugins, All Themes, Members, Moderators, Toolkit, Webdesign
  • 5,431 posts
  • LocationOklahoma City, OK

Posted 22 November 2013 - 12:57 PM

Hey Callie,

Can you please (always :)) provide us with a url so we can take a look and see what's going on?  That's the best way to diagnose any issues you may be having.

Thanks,

Elise

#3 Guest_Guest_*

Guest_Guest_*
  • Guests

Posted 22 November 2013 - 01:51 PM

Ah sorry Elise, the url for the main shop is janjack.co.uk/gifts and an example of the download link that doesn't work is http://www.janjack.co.uk/?it-exchange-download=13851443199608528f9fffea967

#4 Guest_Callie_*

Guest_Callie_*
  • Guests

Posted 25 November 2013 - 09:14 AM

Hi, just wondering if you have been able to look into this at all please? I really need to get this launched asap and would rather not have to change to a different plugin now this is all set up.

#5 Elise Alley

Elise Alley

    iThemes Support

  • Administrators
  • Others: All Plugins, All Themes, Members, Moderators, Toolkit, Webdesign
  • 5,431 posts
  • LocationOklahoma City, OK

Posted 25 November 2013 - 01:23 PM

Hey Callie,

There is a setting, allow_url_fopen, which needs to be on, but is sometimes set to off by the host.  Some server companies let you change this yourself, but you may need to contact your host and have them change it for you.  

If your hosting company allows you to make this change on your own, you'd go into your FTP where you should see a php.ini file.  In it, you should see the allow_url_fopen option.  Change the setting to on, then save and re-FTP the file.

Give that a try and then let us know how it goes.

Thanks,

Elise

#6 Guest_Callie_*

Guest_Callie_*
  • Guests

Posted 25 November 2013 - 02:27 PM

Hi Elise, I've done this but it still isn't working unfortunately, anything else I can try?

#7 Elise Alley

Elise Alley

    iThemes Support

  • Administrators
  • Others: All Plugins, All Themes, Members, Moderators, Toolkit, Webdesign
  • 5,431 posts
  • LocationOklahoma City, OK

Posted 25 November 2013 - 05:26 PM

Hi Callie,

Can you send me a coupon code that would make one of your products free?  Or can you create a free product and hide it from your store (http://ithemes.com/codex/page/Adding_Products_in_Exchange, step 6)?  That will allow me to go through the purchase process and download at the end of the purchase, test the accounts page, etc.  You can PM the coupon code or link to me here on the forum or email it to me at elise@ithemes.com.  Just be sure to include a link to this post so I know what the message is in regards to.

Thanks,

Elise

#8 Guest_Callie_*

Guest_Callie_*
  • Guests

Posted 26 November 2013 - 07:57 AM

Hi Elise, I have sent you an email with requested information. Thank you.

#9 Elise Alley

Elise Alley

    iThemes Support

  • Administrators
  • Others: All Plugins, All Themes, Members, Moderators, Toolkit, Webdesign
  • 5,431 posts
  • LocationOklahoma City, OK

Posted 26 November 2013 - 02:45 PM

Hi Callie,

So it looks like the issue is the http loopbacks, which I was afraid of!  I did talk to the developers and they recommended using some place to store the products, which should fix the issue.  So, for instance, you could store the downloads in Dropbox or Amazon S3, and then instead of using the Media Library in your site, you’d copy the links from wherever you are storing into the Product Files Source section.  So, for example, I downloaded one of the files from your site, added it to my Dropbox and copied the link, pasting it in the Source section for the Product Files on the free product you'd created.  Now, when I try to download the product, the download works just fine.

I know this is a little tedious, but with your host not allowing http loopbacks, this is the best solution.  That or finding another hosting solution!  :)

Let me know if you have any additional questions.

Thanks,

Elise



Reply to this Topic


ATTENTION
If this topic is marked RESOLVED or INFORMATION, or if you are NOT experiencing EXACTLY the same issue, please start a new topic to provide the details of your problem. If the solution provided doesn't work for you, you should start a new topic. If you feel this thread contains relevant information, you may include a link to it in your new topic. To ensure that we can process your support request efficiently, ALWAYS include a link to your site, and/or the page your request is related to. When posting your question or request on the forum, please be as concise and specific as possible. The shorter and more to the point you can make your request, the better.

For BackupBuddy related issues, be sure to include the status log from your most recent backup.

CLICK HERE to start a new topic in the Exchange ecommerce plugin forum.


  



Also tagged with one or more of these keywords: in progress, urgent, downloads

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users