Jump to content


Welcome to the forum:

Welcome to the iThemes, PluginBuddy and WebDesign.com forum. We've created several tutorial video's to help you get you started with using the forum, please check them out!

Also take note of the forum guidelines.


Support hours:

Our moderators actively respond to forum support requests during normal business hours which are Monday-Friday, 8am - 5pm Central Standard Time, typically within one business day. Although some moderators choose to work during the weekends, we can not guarantee immediate attention to your requests. Thanks for understanding.

What is included with support:

Premium support includes theme/plugin issues such as: bugs encountered under normal operation, how to use basic features, basic WordPress help, and basic help with customization (meaning we point you to resources and will help in more depth as time allows). More information.

Please Note:

The iThemes offices will be closed Thursday Nov. 27 and Friday Nov. 28 for Thanksgiving.

Support will be limited, as we allow our support staff to spend some well deserved time off with their families. The iThemes Support team wishes you a great Thanksgiving weekend.

resolved

Php Fatal Error After Installing Exchange Plugin

fatal error exchange

5 replies to this topic

#1 edsilva7

edsilva7

    Advanced Member

  • Members
  • Others: All Plugins
  • PipPipPip
  • 31 posts

Posted 06 December 2013 - 09:57 PM

When I first installed exchange plugin I got a PHP memory limit error, so I increased it from 64M to 128M (php.ini), then I was able to access the WP dashboard, but the website still showing a totally blank page.

I contacted my hosting provider and they found the following error:

PHP Fatal error: Call to undefined function it_classes_load() in .......... /public_html/christianmembershipnew/wp-content/plugins/ithemes-exchange/api/storage.php on line 73

When I deactivate the exchange plugin the site works fine.

Here's my site http://www.christianmembership.com/

I'm using WP ver. 3.7.1
exchange ver. 1.7.1
Eduardo Silva
Web Designer, Newspaper writer & Entrepreneur
www.EduardoSilva.biz

#2 edsilva7

edsilva7

    Advanced Member

  • Members
  • Others: All Plugins
  • PipPipPip
  • 31 posts

Posted 06 December 2013 - 10:01 PM

View PostEduardo Silva, on 06 December 2013 - 09:57 PM, said:

When I first installed exchange plugin I got a PHP memory limit error, so I increased it from 64M to 128M (php.ini), then I was able to access the WP dashboard, but the website still showing a totally blank page.

I contacted my hosting provider and they found the following error:

PHP Fatal error: Call to undefined function it_classes_load() in .......... /public_html/christianmembershipnew/wp-content/plugins/ithemes-exchange/api/storage.php on line 73

When I deactivate the exchange plugin the site works fine.

Here's my site http://www.christianmembership.com/

I'm using WP ver. 3.7.1
exchange ver. 1.7.1
UPDATE: I just deactivate a plugin called "Premise" and started working fine
Eduardo Silva
Web Designer, Newspaper writer & Entrepreneur
www.EduardoSilva.biz

#3 Gerroald

Gerroald

    iThemes Support

  • Moderators
  • Others: All Plugins, All Themes, Toolkit, Webdesign
  • 3,646 posts
  • LocationiThemes World HQ

Posted 09 December 2013 - 10:55 AM

Hello Eduardo,

Thanks for the update! I'm glad you were able to get this sorted.

Please let us know if you run into any other issues!

Thanks,

Gerroald

#4 Patricia Durgin

Patricia Durgin

    Advanced Member

  • Members
  • Others: BackupBuddy, Webdesign
  • PipPipPip
  • 155 posts

Posted 13 December 2013 - 08:33 PM

Eduardo, thanks so much for returning to the forum and posting your solution. I, too, received the dreaded (blah, blah, blah, on Line 73), but didn't have time to sleuth around. I followed your actions and voila! Premise gone; Exchange working. NO Line 73 problems.

Your note saved me TONS of time.

Thank you! Patricia

#5 hackmanj

hackmanj

    New Member

  • Members
  • Others: BackupBuddy, Exchange - Stripe
  • 2 posts

Posted 05 March 2014 - 11:30 AM

Hi I am experiencing this exact same issue down to the line number of the error. I am however somewhat dependent on Premise and it's a pretty big deal for me to disable it. Has anyone at iThemes looked at other possible solutions to this bug?

#6 Gerroald

Gerroald

    iThemes Support

  • Moderators
  • Others: All Plugins, All Themes, Toolkit, Webdesign
  • 3,646 posts
  • LocationiThemes World HQ

Posted 05 March 2014 - 02:28 PM

Hello Hacmanj,

Could you try posting with Premises support and see what they have say? It's a premium plugin and I don't have access.

Please let me know how it goes!

Thanks,

Gerroald



Reply to this Topic


ATTENTION
If this topic is marked RESOLVED or INFORMATION, or if you are NOT experiencing EXACTLY the same issue, please start a new topic to provide the details of your problem. If the solution provided doesn't work for you, you should start a new topic. If you feel this thread contains relevant information, you may include a link to it in your new topic. To ensure that we can process your support request efficiently, ALWAYS include a link to your site, and/or the page your request is related to. When posting your question or request on the forum, please be as concise and specific as possible. The shorter and more to the point you can make your request, the better.

For BackupBuddy related issues, be sure to include the status log from your most recent backup.

CLICK HERE to start a new topic in the Exchange ecommerce plugin forum.


  



Also tagged with one or more of these keywords: resolved, fatal error, exchange

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users